Breaking News

Orbán Viktor: Öt nagy támadást kell az idén kivédeni

Öt nagy "támadás" kivédését tartja az idei év feladatának Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint ehhez új nemzeti politikára lesz szükség.
A kormányfő pénteki évértékelő beszédében az öt "támadás" közé sorolta, hogy Brüsszel meg akarja majd tiltani a rezsicsökkentést.

Napirenden marad a migráció ügye is - folytatta -, a kérdés az lesz, hogy őrizetbe vegyék-e a migránsokat, amíg jogerős döntés nem születik róluk.

Orbán Viktor szerint meg kell majd küzdeni a nemzetközi szervezetek felerősödő aktivitásával, az átláthatatlan külföldi befolyásolási kísérletekkel is.

A negyedik és az ötödik "támadás" szerinte az adópolitika és a munkahelyteremtő támogatások nemzeti hatáskörben tartását éri majd.

"Magyarország végre átlépett a acselekevés kultúrájába"

Orbán Viktor a pénteki évértékelőjén, arra is kitért, hogy a magyarok épp eleget szenvedtek a bizonytalan, tehetetlen, böszme vezetőktől, azoktól, akik mind azt magyarázták el, mit miért nem lehet. Az önsajnálat nagy istencsapása volt az országon, az volt a szocialista kormányzás kultúrája - magyarázta.

A miniszterelnök véleménye szerint a jó kormányzás úgy viszi el a célhoz az embereket, hogy amikor a nép eléri célját, azt gondolja, nem is volt szükség a vezetőkre. Legyen 2017 olyan év - folytatta - , amelynek végén azt érezzük, ment ez, mint a karikacsapás - tette hozzá.

MTI Kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Nincsenek megjegyzések