Lánczi Tamás: Orbán kijelölte politikai ellenfeleit

Nagyon erős, de újdonságok nélküli beszédnek tartja Orbán Viktor évértékelőjét a Századvég vezető elemzője.
Egy klasszikus kormányzati beszéd volt egy évvel a választások előtt. Rendszerezte az eddigi kormányzati cselekvéseit és a jövőbeliekre vonatkozó gondolatait a miniszterelnök. Korábbi beszédeiben már elhangzottak a most hallott elemek, ilyen szempontból nem volt benne újdonság. Magabiztos, erős kormányfőt hallhattunk, az erejét az eddigi eredményei adják, és ma őt talán a legerősebb kormányfő Európában - mondta az InfoRádiónak Lánczi Tamás az évértékelő beszédről.

Érhető az elemző szerint, hogy - egy Gyurcsány Ferencnek történő odaszólás kivételével - nem is foglalkozott az ellenzékkel, mert a kormánypártok előnye a biztos pártválasztók körében jelentős, 50 százalék körüli. Ráadásul az ellenzék megosztott is.

Kijelölte a beszédben a politikai ellenfeleit, de azok nem belpolitikai ellenfelek, hanem külső ellenségek. Brüsszel, amellyel a kormány régóta harcol, illetve mellé felzárkóztak a Soros György által működtetett szervezetek.

A Brüsszel elleni harc erőteljesebb is lehet a kormányfő szerint, aki olyan szakpolitikai cselekvéseket jelölt meg, amelyek a magyar kormány cselekvési terét szűkíteni  akarják, és amelyek a kormányfő megítélése szerint a választók anyagi helyzetére és az ország helyzetére negatív hatást gyakorolhat.

Forrás: inforadio.hu
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog