Breaking News

Vörös riasztás: több megyére is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki

Több megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ónos eső és havazás veszélye miatt figyelmeztetnek. Vörös és narancssárga riasztás is érvényben lesz.
Több megyére elsőfokú, azaz vörös riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat havazás veszélye miatt. Kedd éjfélig az Északi-középhegység térségében öt centiméternyi hó valószínű, de Nógrád megyében, valamint Pest megye északi részein ennél több is hullhat.

A havazás veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki keddre.

Ónos eső miatt pedig másodfokú, azaz narancs riasztás van érvényben. Helyenként már délelőtt megkezdődhet az esőzés, főleg a Dunántúlon, de délután már az ország több részén is jelentős mennyiségű ónos eső várható.

A másodfokú figyelmeztetést Budapestre és Pest megyére, valamint Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Baranya és Veszprém megye területére adták ki. Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas és Zala megyében elsőfokú a figyelmeztetés ónos eső veszélye miatt. Az előrejelzések szerint szerdán sem lesz szárazabb idő, eső, ónos eső és hó egyaránt várható – írja az MTI.

(kép illusztráció)

Forrás: life.hu

Nincsenek megjegyzések