Breaking News

Vádlottak padján a hálapénzes doki

Nem ússza meg a felelősségre vonást, tavasszal bíróság elé áll az a sebész orvos, Sz. Gáspár, aki kevesellte a betegei által kínált hálapénzt, és többet követelt.
Egy nyaralása során megsérülő férfi, Kathy Attila buktatta le, miután a baleseti sérülését megoperáló orvos szóvá tette a 10 ezer forintos borítékot.

– Akinek vitorlázni van pénze, annak legyen műtétre is. Ezt a pénzt a cimborámmal 5 perc alatt eliszom. Úgyis visszajön még varratszedésre, gondolja át addig – mondta a doktor Attilának, ő pedig a Blikknek mesélte el a történteket négy évvel ezelőtt.
Fotó: RAS-archívum
– A zárójelentés megírása előtt hívott be az irodájába, annak ellenére, hogy csak járókerettel tudtam mozogni a gipsz miatt. Ott megmutatta a röntgenfelvételeket, és röviden elmondta, milyen műtétet végeztek rajtam. Nem volt nálam csak egy tízezres, azt akartam odaadni neki, amikor ledorongolt – idézte fel Attila.

Az orvos ellen vizsgálat indult, és kirúgták a kórház­ból, mert közben kiderült, más be­te­­gekkel is hasonlóan visel­kedett.

A rendőrség nyomozni kezdett. Sz. Gáspár előbb gyanúsított lett, most pedig már vádlott. Tavasszal áll bíróság elé.

Orvosi hivatásától nem tiltották el, legutóbb egy magánklinikán dolgozott.

Forrás: blikk.hu

Nincsenek megjegyzések