Simicska vezérigazgatója lett az Orbán-interjú meghamisítása után kirúgott kiadóvezető

A hazai és nemzetközi aggodalmak ellenére nem maradt sokáig állás nélkül az Orbán-interjú meghamisítása után kirúgott kiadóvezető, Kinde Kálmán.
A Pannon Lapok Társasága Kft. ügyvezetőjét december 29-én menesztették, ám alig egy héttel később hatalmas előrelépés történt a karrierjében: a Közgép Zrt. vezérigazgatói posztjára nevezték ki. A PestiSrácok.hu arra vár választ Simicska Lajos legnagyobb cégétől, hogy miért esett a választás éppen Kinde Kálmánra, illetve a kinevezést lehet-e egyfajta jutalomként vagy a nagyvállalkozó bosszújaként értelmezni? Közben megtudtuk: a Hír TV-nél külön boszorkánykonyhát hoztak létre a kormányközeli “célpontok” kilövésére.

Kinde Kálmán 2012 óta ült az osztrák tulajdonú megyei napilapokat kiadó társaság igazgatói székében, majd azt követően kellett távoznia, hogy a Fejér Megyei Hírlapban megjelent karácsonyi miniszterelnöki interjúba (a nyomdába küldés előtt) ismeretlenek idétlen megjegyzéseket, félrevezető toldalékokat írtak. Azóta sem tudni, hogy adott-e valaki megbízást a kivételesen durva sajtóetikai visszaélésre, vagy egyéni ötletből hamisította-e meg a szöveget az ismeretlen elkövető, az ügyet a rendőrség is vizsgálja. A nyomdába küldött szöveg ellenőrzését elmulasztó szerkesztőket és Kindét ugyanakkor elbocsátották.

Bár egyelőre nem tudható, hogy mi lesz a nyomozás végeredménye, ám kérdéseket vet fel, hogy Kinde Kálmán 11 nappal a kirúgása után úgy került a Simicska-cégcsoport zászlóshajójának számító, 2015-ben 101 milliárd (!) forintos árbevételt produkáló Közgép Zrt. vezérigazgatói posztjára, hogy szakmai életrajza szerint semmiféle jártassága nincs a kivitelező nagyvállalat fő profilját adó út- és közműépítésben. Az IT Business nevű szakoldalon, ahova a cégvezetők maguk tölthetik fel életrajzaikat, Kinde Kálmánt több médiacég pénzügyi, gazdasági menedzsereként jellemzik, aki villamosmérnöki diplomával rendelkezik. Az építőiparban 10 éve tűnt fel egy villanásra, amikor osztrák vállalkozók magyarországi képviselőjeként alig egy évig ügyvezető volt a Mart Építőipari Kft-ben.

Kinde Kálmán ugyanakkor ismerheti Simicska Lajost, hiszen az OPTEN Cégtár adatai szerint a Veszprémhez közeli Hárskúton, a Kossuth utca 3. alatt lakik. A PestiSrácok.hu olvasói számára ismerős lehet Hárskút neve, hiszen egy időben – az állami ménesbirtok megszerzésének reményében – itt akart kecskefarmot létrehozni Simicska Lajos, egyes állítások szerint így próbálva teljesíteni a földpályázat kritériumait. A visszaélésgyanús tervekről 2012-ben A kecskén túl – Simicska Lajos és a Közgép-közeli üzlettárs terjeszkedése a Bakonyban címmel írtunk tényfeltáró riportot. A helyiek elbeszélése és több újságcikk szerint Simicska azóta is gyakran megfordul abban a példásan felújított parasztházban, amely Kinde Kálmán utcájában, a 25-ös szám alatt található, s amelybe cégét, a szép reményű Hárskúti Mezőgazdasági Zrt.-t is bejegyezték.

A HÍR TV IS BOSSZÚHADJÁRATRA KÉSZÜL?

Kálmán Olga leigazolása és az ATV több más ismert arcának megkörnyékezése után érkezett a hír, hogy a kormánykritika fokozását kérte beosztottjaitól a másik nagy Simicska-érdekeltség, a Hír TV vezetője. A tévécsatornát ezzel egy időben újabb ismert kollégák és fontos pozícióban lévő szerkesztők hagyták el. Most a PestiSrácok.hu azt az információt kapta a még a tévénél dolgozó kollégáktól, hogy alapvetően megváltozik a Célpont című műsor küldetése. A műsor készítői – még a technikai munkatársak is – külön helyiséget kaptak, s okiratban kellett nyilatkozniuk a teljes körű titoktartásról. Úgy tudjuk, ennek a szerkesztőségnek lesz a feladata “élesíteni azokat a gránátokat”, amelyeket Simicska Lajos a kampányban kíván bevetni.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog