Breaking News

Sikkasztás miatt emelhetnek vádat a maffiagyilkosságokról kipakoló Kisbandi ellen

Befejezte az alvilág pénztárosának gúnyolt, az éjszakai életben Kisbandi néven is emlegetett Lakatos András és társai ügyében indított nyomozást a rendőrség.
A tavaly augusztusban Brazíliából hazahozott, az 1990-es évek maffiáját jól ismerő férfit több száz milliós sikkasztással gyanúsítják. Úgy tudjuk, Kisbandit emellett tanúként a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai is több leszámolásos gyilkosság ügyében meghallgatták már, és a férfi fontos információkkal segítette a hatóságok munkáját.
Lezárta az alvilág bankárának kikiáltott Lakatos András és társai ellen csalás, illetve sikkasztás miatt indított nyomozást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság – erősítette meg a PestiSrácok.hu információit Nyári Béla, a férfi védője, aki szerint várhatóan február elején vesznek részt az iratismertetésen. Az éjszakai életben csak Kisbandinak nevezett, jelenleg előzetes letartóztatásban ülő férfit a brazil hatóságok 2015. április 23-án, a Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján fogták el és vették őrizetbe, majd másfél évvel később, 2016 augusztusában adták ki őt hazánknak.

VÁDEMELÉS ELŐTT KISBANDI ÜGYE

Lakatos András ellen egy 2011-ben és 2012-ben történt szállítmányozási csalás miatt adott ki nemzetközi és európai elfogatóparancsot a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. Az ügy lényege, hogy a gyanú szerint a társaság nagy, külföldi cégnél dolgozott, de kirúgott kamionosokat bérelt fel, hogy a sofőrök egykori cégeik nevében jelentős értékű műszaki cikkeket vegyenek fel teherautóikra. A szállítmány azonban soha nem érkezett meg a megrendelőhöz, azokat a gyanú szerint másoknak értékesítették. Az eljárás során két emberrel szemben már vádat emeltek, Lakatos ügyét pedig, mivel ő sokáig külföldön tartózkodott, elkülönítették. Nyári Béla elmondta, ügyfelét több száz milliós, különösen nagy értékre elkövetett sikkasztással gyanúsítják. A védő hozzátette: Lakatos többször is vallomást tett és részben ismerte csak el a cselekmény elkövetését, egyébként úgy nyilatkozott, hogy nem vett részt a visszaélésekben és senkit nem hatalmazott fel arra, hogy eljárjon a nevében. A védő szerint a rendőrök Kisbandi ügyében az iratokat vádemelési javaslattal fogják megküldeni az ügyészségre. Az ügyvéd beszélt arról is, hogy a jelenlegi információk szerint Brazília nem adja ki védencét Romániának, ahol a magyarországihoz hasonló súlyú bűncselekménnyel hozták összefüggésbe.

KIPAKOLT A MAFFIAGYILKOSSÁGOKRÓL

A 90-es évek alvilágát jól ismerő férfi tizenöt év után újra megszólalt és hosszú videóinterjút adott portálunknak. Ebben többek között beszélt saját szerepéről, a Brazíliában eltöltött évekről, a magyar „maffiaháború” kirobbanásának valódi okáról, halállistáról, gyilkosságokról, az alvilág felosztásáról, olajozásról, Portik Tamás személyiségéről, rendőri és politikai kapcsolatairól, valamint az adócsalással és vesztegetéssel vádolt diszkókirályról, Vizoviczki Lászlóról is. Az interjúban Kisbandi elmondta még, hogy mi okozta az alvilág két urának bukását, mi köze ehhez az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal volt vezetőjének, Laborc Sándornak, de elhangzik az is, hogy Portik miért hallgat olyan kitartóan titkosszolgálati és baloldali kapcsolatait illetően. Kisbandi a beszélgetés során hangsúlyozta, tudja, hogy Portik ezért meg akarja öletni, de ki fog pakolni az általa tudott gyilkosságokról. Ez egyébként, úgy tudjuk, már meg is történt és Lakatos fontos információkkal segítette a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársait. 

TITKOSÍTOTT VALLOMÁST IS TETT

Kisbandiról érdemes még megemlíteni, hogy még szabadlábon, Portik Tamás elfogása után, már 2012 őszén is több leszámolásos ügyben terhelő, titkosított, majd a minősítés alól feloldott, később írásban is megerősített vallomást tett az Energol-vezérre. Többek között beszélt Prisztás József és Cinóber lelövéséről, az Aranykéz utcai robbantásról, a menyasszonya előtt szitává lőtt Muskovics Gyula kivégzéséről, valamint Seres Zoltán likvidálásáról is. Ahogy azt már korábban megírtuk, Lakatos a titkos vallomásban részleteket közölt Portik egykori olajos katonája, egy bizonyos Maka Gyula nevezetű ember megöléséről is. Egy nagyobb társaságban Kisbandi azt hallotta, Portik maga is jelen volt az emberölésnél Tarcsi Gabi nevű emberével együtt, és utóbbi “bele is bolondult a gyilkosságba” . A 26 éves Maka Gyulát húsz évvel ezelőtt, 1996. július 27-én ismeretlenek Ceglédbercel külterületére csalták, majd meggyilkolták. Holttestét csak hónapokkal később, 1996. szeptember 30-án találták meg.

Címlapfotó: PestiSrácok.hu / Forrás: pestisracok.hu

Nincsenek megjegyzések