Breaking News

Nyomozás indult az orosházi diákélelmezés kapcsán

Az ellenzék az óév utolsó képviselő-testületi ülésén azt firtatta egyebek mellett, miért kellett zárt ülésre vinni olyan témát, mint a diákélelmezés.
„Indokolt, hogy nyilvános legyen, hiszen ott súlyos pénzügyi dolgokról, törvénysértésekről van szó. Nem tudom mit titkolnak, de ezekben az anyagokban nagyon súlyos állítások vannak” – fogalmazott információink szerint akkor Füvesi Sándor (MSZP), s szavait erősítette dr. Szabó Ervin (Jobbik) is.

A pénteki testületi ülésen a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló első napirendnél ismét Füvesi Sándor ellenzéki képviselő kért szót a témában.

— A városvezetés miért titkolózik az orosháziak előtt? – kérdezte. Az önkormányzati törvényre hivatkozott, mondván, a zárt ülésen hozott döntés a nyilvánosságra tartozik. Csupán annyit tudni, megjelent a diákélelmezés intézményvezetői pályázatának a felhívása.

Dávid Zoltán polgármester úgy reagált, a diákélelmezésnél van fegyelmi eljárás, rendőrségi ügy. Az a fontos, hogy az ellátás zavartalan legyen, s ne keltsenek riadalmat.

— Ez nem zavarkeltés. Miért jó, ha az emberek találgatnak? A tényadatokkal meg kell őket ismertetni. Ezt hiányolják. Összegek hiányáról van szó, amit honnan pótolunk? — ezt már dr. Szabó Ervin  (Jobbik) kérdezte zárásként.

Hűtlen kezelés?

Lapunk a téma kapcsán megkereste a rendőrséget, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságról az alábbi tájékoztatás érkezett:

„Az Orosházi Rendőrkapitányságon 2016. október 12-én tett feljelentés ügyében a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya hűtlen kezelés bűncselekmény gyanúja miatt folytat nyomozást. Az eljárás jelenlegi szakaszában további információval nem tudunk szolgálni.”

 Forrás: beol.hu

Nincsenek megjegyzések