Breaking News

Ne hagyja el otthonát: hófúvások, széllökések és brutális fagy csapott le az országra - riasztást adtak ki

Az extrém hideg idő miatt továbbra is a fél országban figyelmeztetés van érvényben.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombati, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében akár mínusz 20 Celsius-fok alá is csökkenhet a hőmérséklet, ezért ott másodfokú figyelmeztetés van érvényben. A fővárosban és Pest, valamint Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elsőfokú a figyelmeztetés a hideg a miatt.

Szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 12 és mínusz 6 fok között valószínű, (Nyugat- és Közép-Magyarországon várható a magasabb, északkeleten az alacsonyabb érték).

A meteorológiai szolgálat azt írta: a hőmérséklet napközben mindenütt mínusz 15 fok fölé emelkedik, de az előttünk álló éjszaka a Dunától keletre ismét egyre többfelé éri el a minimum a mínusz 15 fokot. Az Északi-középhegység szélvédett, illetve hóval borított területein ennél is hidegebb várható, ott mínusz 20 fok alatti értékek is lehetnek.
Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében gyenge hófúvásra is figyelmeztetnek, a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében továbbra is a viharos szél veszélye miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

Az OMSZ jelezte: a Dunántúl nyugati felén (elsősorban az Alpokalján, a Bakonyban és a Balaton térségében) kora délutánig még lehetnek 70 kilométer/óra körüli széllökések, majd a nap második felében mindenütt jelentősen csillapodik a légmozgás.

Bár a jövő hét vége fele megenyhül kicsit az időjárás, azért még ne tegyük el a téli bundát, legjobb esetben is csak 2 fokot ígérnek az előrejelzések.

A leghidegebb vasárnap este várható, akár -16 fok is lehet éjjel, napközben pedig egy kicsit barátságosabb -6 fok várja majd kint az embereket.

A jövő hét közepéig tartja magát stabilan a hideg, napközben nem lesz melegebb -5 foknál, éjjel pedig örülhetünk ha csak -10-ig esik a hőmérséklet - írja az omsz.

Nincsenek megjegyzések