Megvan, mikor jön Magyarországra Putyin

Magyarországra jön Putyin, mégpedig febráur 2-án landol a gépe – értesült a Blikk. Az orosz elnök szinte hazajár hozzánk, hiszen tavaly is itt vendégeskedett. A találkozóról csak annyit tudni biztosan, hogy mikor kerül rá sor és hogy Putyin Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyal. Kiszely Zoltán politológus szerint minden bizonnyal szóba kerül a paksi atomerőmű bővítése, a Paks 2., és lehetséges, hogy újratárgyalják a hitelkondíciókat.
– Gondolom, egyeztetnek a gázszállításról is, hiszen a földgáz ­75-80 százalékát Oroszországtól vásároljuk. Lehet, hogy egy új vezeték építése is szóba kerül, hogy ne csak Ukrajnán keresztül érkezhessen a gáz Magyarországra – latolgatott a politológus.

Kiszely szerint Donald Trump amerikai elnök megválasztása új helyzetbe hozhatja az oroszokat.

– Ha az új elnök enyhülő politikát folytat Oroszországgal szemben, és inkább Kínával bonyolódik gazdasági konfliktusba, akkor szükség lesz az orosz piacra, és enyhíthetnek az Oroszországgal szemben bevezetett szankciókon. Nekünk ez jól jönne, hiszen mi kereskedni akarunk az oroszokkal – magyarázta Kiszely. Hozzátette, korábban az Európai Unióban csúnyán néztek ránk, amiért­ fogadtuk az ukrajnai Krím-félszigetet lerohanó és a maláj utasszállító gépet tévedésből lelövő Oroszország vezetőjét, ez most változhat.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog