Breaking News

Magyarország durván nekiment Soros Györgynek!

A civil szervezetekkel kapcsolatban olyan, nem hiteles kép terjedt el, hogy azok az ország lakosságának érdekeit képviselik – mondta Szijjártó Péter a Russia Today című orosz állami tévének nyilatkozva.
A külgazdasági és külügyminiszter szerint a Soros által támogatott civil szervezeteket senki sem választotta meg arra a feladatra, hogy képviseljék az emberek érdekeit.

Szíjjártó úgy véli, a magyar társadalomban megvan az igény arra, hogy nyílt és átlátható legyen a politika.
Úgy véljük, hogy ez a követelés nemcsak a pártokra és a politikusokra vonatkozik, hanem a különböző szervezetekre is, amelyek tevékenysége megmutatkozik az ország társadalmi, politikai életében, de kihat az ország társadalmi helyzetére is. Az állampolgároknak joguk van tudni, hogy a konkrét társadalmi szervezetek valójában kit képviselnek. Ezért mi úgy gondoljuk, ha egy országban tevékenykednek szervezetek, amelyek külföldi állampolgároktól vagy kormányoktól kapnak pénzt, akkor társadalmunknak erről tudnia kell"
– mondta a miniszter.

Szijjártó Péter hozzátette: az közismert tény, hogy Soros György sok szervezetet támogat. A fideszes politikus szerint ugyanakkor teljesen nyilvánvalóak a milliárdos szándékai is, hiszen nyíltan nyilatkozott arról, hogy a jelenlegi magyar kormány bukását és távozását akarja, mert nem helyesli a politikai irányvonalat.

Ezzel kapcsolatban Szijjártó Péter azt hangsúlyozta, hogy nem Soros Györgynek kell eldönteni, milyen kormány és milyen politikai irányvonal kell Magyarországnak, erről a magyar népnek kell határoznia.
Úgy gondoljuk, hogy egyáltalán nem demokratikus külföldről diktálni a magyar választóknak, hogy kire szavazzanak. A magyar államnak pedig teljes mértékben jogában áll elhatárolnia magát a külföldi befolyástól. Még az Egyesült Államokban is arról beszéltek, hogy külföldről beavatkoztak az ország politikai folyamataiba, belpolitikájába. Ha ott így vélekedhetnek, akkor nekünk is minden alapunk meg van arra, hogy hasonló álláspontot képviselhessünk. Ha külföldi politikusok, üzletemberek és hasonló személyiségek törekszenek befolyást gyakorolni országunk politikai folyamataira, akkor nekünk is jogunk van védekezni"
– mondta a magyar politikus.

A külgazdasági és külügyminiszter szólt arról is, hogy az elmúlt években példátlan mélységbe süllyedt az amerikai-magyar kapcsolatok szintje. Szijjártó Péter hozzátette, hogy ugyanakkor az Egyesült Államok részéről nyilvánvaló kísérletek is történtek a beavatkozásra a magyar belpolitikába.

Az Oroszország elleni uniós szankciókról szólva a magyar külügyminiszter azt mondta, arra számít, hogy az Egyesült Államok és Oroszország, gyakorlatias és ésszerű, továbbá stratégiai megfontolásokból újfajta együttműködést alakít ki egymással. Ebben az esetben várhatóan megváltozik az Európai Unió hozzáállása is. Ebben a kérdésben Magyarország nem gyakorolta vétójogát, hogy ne okozzon törést az európai egységben – tette hozzá Szijjártó Péter.

Forrás: 888.hu

Nincsenek megjegyzések