Jobb jegyért akár le is feküdhettek a tanárral a diákok egy budapesti középiskolában

Több mint húsz kiskorú veszélyeztetésével vádol az ügyészség egy budapesti, XXIII. kerületi középiskolai tanárt, aki 15-17 éves diákokat alázott meg rendszeresen. Előfordult, hogy jobb érdemjegyet ajánlott szexért cserébe.
A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség vádirata szerint a tanár a diákokat sértő és megalázó, többnyire szexuális tartalmú megjegyzéseivel és cselekményeivel a nevelése és felügyelete alatt álló, 15-17 év közötti kiskorúak erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztette. Az ügy vádlottja 2002 óta áll az alapítványi fenntartásában lévő középiskola alkalmazásában.

A vádirat szerint a férfi 2011 és 2016 közötti időszakban a nevelése, felügyelete alatt álló kiskorú diákokkal a tanár-diák viszonyt túllépve, több tanuló előtt számos alkalommal tett szexuális tartalmú és célzatú megjegyzéseket, mozdulatokat, amivel az érintett kiskorúakat megalázta, emberi méltóságukban megsértette.

Több olyan eset volt, amikor a vádlott kijelentéseivel arra utalt, hogy az adott diáklány szexuális szolgáltatásért cserébe jobb jegyet kaphat, más esetekben célzásokat tett a tanulók szexuális életére, vagy szexuális cselekményre utaló kéz-illetve testmozdulatokat tett.

A vádirat szerint előfordult olyan is, hogy a tanár az egyik diák bőrszínére utalva, különböző sértő megnevezéseket használt a többi tanuló előtt, ezzel pedig emberi méltóságát súlyosan megsértette. Az ügyészség a férfival szemben 22 rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt emelt vádat az illetékes bíróságon.

MTI
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog