Ezekre a helyekre tud menekülni, ha a várható kegyetlen hidegben elmegy a fűtés, áram, vagy gázszolgáltatás

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) internetes oldalán közzétette az elérhető melegedőhelyek listáját.
Az előrejelzések szerint az elkövetkező napokban igazi téli időjárásra számíthatunk. A katasztrófavédelem összesítette az elérhető melegedőhelyek listáját. Ezeket akkor üzemelik be, ha például sérül a távhőszolgáltatás vagy az elektromos hálózat, és az áramkimaradás miatt többen nem tudnak otthon fűteni, ilyenkor a település polgármestere vagy a védelmi bizottság intézkedik a melegedőhely megnyitásáról.

Közben a Demokratikus Koalíció azt követeli az ország polgármestereitől, hogy az extrém hidegben nyissák meg a fűtött közintézményeket a rászoruló emberek, a hajléktalanok előtt.

A Belügyminisztérium felhívta a közmunkásokat foglalkoztatók figyelmét, hogy a rendkívüli hidegben a szabad ég alatt dolgozó munkásokat a megfelelő védőöltözettel, védőitallal lássák el, a polgárőrséget pedig felkérte, hogy munkájuk közben fokozott figyelmet fordítsanak a magányosan élőkre, elesettekre, rászorulókra.

Időközben az ország nagy részén a meteorológiai szolgálat riasztást adott ki, több okból is: a várható extrém hideg, hóvúvás, illetve másodfokú riasztást a várható viharos szél miatt. Ez utóbbi Siófok környékén van érvényben. 


MTI
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog