Breaking News

Ezekben a kórházakban tilos a látogatás az influenza miatt

Az influenzajárvány miatt tovább bővült azon egészségügyi intézmények köre, amelyekben részleges vagy teljes látogatási tilalmat rendeltek el - közölte az MTI.
Budapest: a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetet, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházat, a Semmelweis Egyetem (SE) Transzplantációs és Sebészeti Klinikát, az SE I. és II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikát, a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházakat, a Nyírő Gyula Kórház-OPAI minden osztályát, valamint a MH Egészségügyi Központot, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet több osztályát, a Szent Margit Kórház több osztályát, a Heim Pál Gyermekkórházat, a Szent Ferenc Kórházat, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházat érintik a tilalmak.

Baranya megye: Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ valamennyi fekvőbetegosztályán, a mohácsi kórházban és a szigetvári kórházban rendeltek el látogatási tilalmat, továbbá a pécsi irgalmasrendi kórházban.

Somogy megye: Kaposváron, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban, Zala megyében, Zalaegerszegen a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban és a kanizsai Dorottya Kórházban korlátozzák a látogatást.

A Vas megyei kórházakban és Fejér megyében szintén a megye összes egészségügyi intézményének minden osztályára kiterjedően rendelt el látogatási tilalmat a helyi kormányhivatal.

Komárom-Esztergom megye: Tatán az Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézetben, az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézetben és a tatabányai Szent Borbála Kórház valamennyi fekvőbetegosztályán megtiltották a betegek felkeresését.

Győr-Moson-Sopron megye: Csornai Margit kórházban, Mosonmagyaróváron a Karolina kórház-rendelőintézetben, továbbá Kapuváron, a Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben és a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban van látogatási tilalom.
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: Miskolcon a Semmelweis kórházban és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban, valamint az FMC Dialízis Centerben van látogatási tilalom. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Kisvárdán, a Felső-Szabolcsi Kórházat, Nyíregyházán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórházat és a Jósa András oktatókórháza telephelyét érinti a tilalom.

Hajdú-Bihar megye: Debreceni Egyetem Klinikai Központban, valamint a debreceni Kenézy kórházban korlátozzák a látogatást.

Csongrád megye: Hódmezővásárhelyen az egészségügyi ellátóközpontban, Székkutason a kakasszéki gyógyintézményben, a Szegedi Tudomány Egyetem Szent Györgyi Albert Klinikai Központban, továbbá Deszken, mellkasi betegségek szakkórházában, továbbá a szentesi Bugyi István Kórházban rendeltek el látogatási tilalmat az influenza miatt.

Heves megye: hatvani Albert Schweitzer Kórház és Rendelőintézet egészére vonatkozik a látogatási tilalom, valamint az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet több osztályára, a Mátrai Gyógyintézet intenzív osztályára és a gyöngyösi Bugát Pál Kórházra.

Veszprém megye: az ajkai Magyar Imre Kórház, a zirci Erzsébet kórház, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház több osztályán tilos a betegek látogatása.

Pest megye: ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet több osztályán is látogatási tilalmat rendeltek el. A budakalászi Gálfi Béla Nonprofit Kft. gyógyító és rehabilitációs intézetében, a váci Jávorszky Ödön Kórházban és a törökbálinti tüdőgyógyintézetben nem lehet látogatni.

Bács-Kiskun megye: a kecskeméti megyei kórházban és a bajai Szent Rókus Kórházban, Tolna megyében a szekszárdi Balassa János kórházban van látogatási tilalom.

Békés megye: gyulai Pándy Kálmán és a békéscsabai Réthy Pál kórházban, valamint az orosházi kórházban tilos a betegek felkeresése.

MTI

Nincsenek megjegyzések