Breaking News

Értékelték a közgyűlésen elhangzottakat

Sajtótájékoztatókon értékelték a legutóbbi közgyűlésen történteket Szarvas Péter és a pártok képviselői pénteken.
A polgármester szólt arról, hogy az elmúlt időszakban több vállalkozás érdeklődött iparfejlesztésre alkalmas területek után Békéscsabán. Ennek mentén most nyílt árverésen három telket is értékesít az önkormányzat. A békéscsabai felsőoktatásról szóló napirend kapcsán elmondta, a Szent István Egyetem nem túlságosan motivált a helyi kampusz megerősítésében, ezért is indokolt a kapcsolatfelvétel egyéb intézményekkel.

— Szóba került az is, hogy a kötelező városüzemeltetési feladatokat az önkormányzat saját cége lássa el. Ennél a napirendnél alaposabb előkészítést, részletesebb elemzést kértem, a következő közgyűlésen újra előkerül majd a téma — hangsúlyozta a városvezető.

— Nagyon előremutató, hogy a város odafigyel és támogatja a csapat- és egyéni sportágakat egyaránt — emelte ki a sporttámogatást érintő napirendet dr. Ferenczi Attila. A Fidesz frakcióvezetője, tanácsnok szerint, ha saját cég látná el a városüzemeltetési feladatokat, akkor terveik szerint 2020-tól 45-50 millió forintot takaríthatna meg ezzel a döntéssel a város. Hanó Miklós alpolgármester hozzátette, ráadásul ezekben az ügyekben az ügyintézés is gyorsabb lenne, mint egy többszereplős felállásnál. Hangsúlyozta, a feladatokat fokozatosan vehetné át az új önkormányzati cég. Herczeg Tamás tanácsnok a hajléktalan ellátás fejlesztését emelte ki, jelesül az éjjeli menedékhely bővítést.

— Békéscsaba felsőoktatásával kapcsolatban mindenki abban érdekelt, hogy színvonalas, jó minőségű, piacképes tudást nyújtó intézmény legyen városunkban. Időszerű lenne új fenntartóban gondolkodni, hiszen a jelenlegivel korántsem nevezhető zökkenőmentesnek a város kapcsolata — kezdte tájékoztatóját Miklós Attila. A szocialisták városi elnöke emlékeztetett, újra a testület elé került a kistérségi ügy, amellyel kapcsolatban szerinte a már eddig befejeződött vizsgálatok kimutatták, hogy egy jól körülhatárolható érdekkör 167 millió forint nagyságrendű kár okozhatott. Kiemelte, a hűtlen kezelés ügyében tett feljelentésben a rendőrség megszüntette a nyomozást, ugyanakkor a közgyűlésen ismét az általa vezetett bizottságot kérték fel, hogy folytasson le egy vizsgálatot, amely a polgári jogi megoldást helyezi előtérbe.

Forrás: beol.hu

Nincsenek megjegyzések