Volt, aki 200 ezerért vett jegyet a kamu szilveszteri bulira

Sokakat átvert az a csaló, aki országszerte hirdetett meg szilveszteri bálokat, majd az utolsó percben lemondta a rendezvényeket, a rossz időre hivatkozva, ami nem is volt.
A rossz anyagi körülmények között élő vidéki férfi kitalálta, hogy juthat gyorsan pénzhez: 2014 márciusában reklámügynökséget hozott létre, majd a cég nevében különböző weboldalakon “Szilveszterezz velünk! BUÉK 2015 – országos rendezvény sorozat” elnevezéssel az év végére 50 helyre hirdetett meg belépődíjas bulikat. 

A legolcsóbb jegy majdnem 9 ezer forintba került, de volt, aki több mint 200 ezer forintot fizetett a belépőért. Cserébe jegyet nem, csak egy visszaigazolást kaptak, azt kellett volna magukkal vinni. A bankszámlára utalt pénzt a férfi felvette, de bulit esze ágában sem volt szervezni, a rendezvényeket az utolsó pillanatban a szélsőséges időjárásra hivatkozva mondta le. A meteorológiai szolgálat viszont aznapra semmi ilyet nem jelzett előre, hűvös, napos, viszonylag száraz idő volt.

A vádlott több mint 3 millió forintot csalt össze, nagyjából 100 embertől. A gyöngyösi ügyészség üzletszerűen elkövetett csalással vádolja a férfit, végrehajtandó börtönt és pénzbüntetést kért ellene.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog