Vádat emeltek a mélykúti drogdíler házaspár ellen

A 41 éves mélykúti férfi és 36 éves felesége 2015 novembere és 2016 februárja között Mélykúton és Kiskunhalason kábítószert és designer drogokat árult.
A házaspár férfi tagja 2015 novemberében döntötte el, hogy drogkereskedelemből fog megélni, amibe bevonta a feleségét is. A férj hetente több alkalommal egy ismeretlen személytől szerezte be a „kristály” és „herbál” nevű kábítószereket és más drogokat. A bevétel egy részét vissza kellett osztania a szállítónak.

A drogokat a férfi a feleségével együtt patikamérleg segítségével porciózta ki kb. 0,08 gramm nagyságú csomagokba, „pakkokba”. A „kristályt” 1.000 Ft/pakk, míg a „herbált” 3-400 Ft/pakk áron árulták. A drogkereskedő házaspárnak hamar ki is alakult egy 15 személyből álló stabil vevőköre, de ezen kívül kiskunhalasi kocsmákban is árulták a szereket. Azért, hogy jobban menjen az üzlet, a vádlottak rendszeresen bulikat is tartottak a mélykúti lakásukon.

A férj utoljára 2016. február 12-én vett át „kristályt” és „herbált” az ismeretlen szállítótól, de ezt már nem tudta eladni. A rendőrök ugyanis házkutatást tartottak a drogkereskedő házaspár lakásán, melynek során 103 alufólia csomag fehér port, 10 alufólia csomag növényi törmeléket, egy patikamérleget és készpénzt foglaltak le.

A vádlottaktól lefoglalt kábítószer meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, míg a lefoglalt designer drog nem éri el a csekély mennyiség felső  határát. A drogkereskedelemből a vádlottak legalább 92 ezer forint bevételre tettek szert - áll az ügyészségi vádiratban.

A vádlottakat a főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntettével és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyház, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozza velük szemben, bűnösségük kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog