Breaking News

Újabb fordulat a metróbaleset ügyében

Az M2-es metró ismét a teljes vonalon közlekedik, de építkezés miatt továbbra sem áll meg a Kossuth Lajos téren - írja a BKK.
Hétfő reggel az M2-es metró Pillangó utcai megállójában két szerelvény összeütközött, és többen megsérültek. A baleset után az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között mostanáig pótlóbuszok jártak.

Senki sem volt életveszélyes állapotban, de öt utas súlyosabban megsérült – hangzott el az M1 aktuális csatorna esti Híradójában. Tamás Róbert, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ orvos ezredese az M1-nek azt mondta: a hozzájuk került emberek jellemzően fejükön, illetve mellkasukon zúzódásos sérüléseket szenvedtek. Egy ember vélhetően ízületi törést szenvedett – tette hozzá.

Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) kommunikációs vezetője az M1-nek elmondta: a vonatszemélyzetek és forgalomirányítók közötti beszélgetést rögzítő hanganyagot, valamint a Pillangó utcai állomás kameraképét is bekérték. A felvételeket elemzik. Kiemelte továbbá, hogy a vasúti pálya biztosítóberendezésének is van egy adatrögzítője, amely az érintett forgalomról, forgalmi szituációról ad majd képet.

Az eset vizsgálata továbbra is folyamatban van, az ütközés okairól csak később várható tájékoztatás.

Nincsenek megjegyzések