Több mint százötven határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

Az elmúlt héten a szerb-magyar határ térségében összesen 274 migránst tartóztattak föl és kísértek vissza az egyenruhások.
158 határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t. 

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 41, szombaton 31, vasárnap 28 migránst tartóztattak föl, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a szerb-magyar határnál szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák. Az ország területén mélységben és más külső határszakaszokon 58 határsértőt fogtak el, embercsempészet miatt három gyanúsított ellen indult eljárás a hétvégén. 

A július 5-én hatályba lépett új szabályok szerint azokat a migránsokat, akiket a szerb vagy a horvát határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül föltartóztatnak, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé. Azok ellen, akik esetében bizonyítható, hogy átlépték vagy megrongálták a határzárat, illetve embercsempészettel gyanúsíthatók, továbbra is büntetőeljárás, a román és ukrán határszakaszon elfogottak esetében idegenrendészeti eljárás indul. 

Az elmúlt héten a szerb-magyar határ térségében összesen 274 migránst tartóztattak föl és kísértek vissza az egyenruhások, a megelőző héten - december 5-től 11-ig - ez a szám 232 volt. Más külső határszakaszon és mélységben a héten 78 határsértőt fogtak el - derül ki a rendőrségi összesítésből.

MTI
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog