Szegedi taxis szenteste ingyen viszi haza a kisgyerekeket a kórházból

Berinszki Zoltán idén ingyen viszi haza szenteste a kisgyerekeket a klinikáról, hogy családjukkal legyenek. 
A férfi ezzel a nehéz helyzetű családok karácsonyát akarja szebbé tenni. A taxis mindezt teljesen ingyen vállalta, amelyhez saját kislányával történtek adtak inspirációt. – számolt be róla a Délmagyar. 

Zoltán olyan kisgyerekek hazaszállítását vállalta, akiknek azért kellene a kórházban tölteni a karácsonyt, mert a szüleiknek nincs pénzük az útiköltségre. 

Amennyiben az állapotuk miatt mégsem hagyhatják el a klinikát, akkor a családjukat fuvarozza el hozzájuk, mert szerinte a lényeg, hogy együtt legyenek. 

Zoltán azt szeretné, ha az ő kezdeményezéséből egy országos akció jönne létre. Mióta kiderült mit tervez, már néhány magánszemély és egy másik szegedi taxis is csatlakozott hozzá, és mások is segítségüket is ajánlották fel. A Facebookon létrehoztak egy a Taxisok a gyerekekért csoportot, ahol már többen jelentkeztek, hogy részt vennének a kezdeményezésben. 
A lap cikke szerint Zoltán egy személyes élmény miatt határozta el, hogy ilyen módon segít az ünnepek alatt. A kislánya ugyanis 2006-ban egy vírus miatt lebénult, így az év végi ünnepeket a klinikán kellett töltenie. 

Zoltán fel akarta vidítani kislányát, ezért január elsején egy utastérnyi lufit vitt be a kórházba, amelyek egy szilveszteri buliból maradtak meg. A kislánya pedig örömében szétosztotta azokat a betegtársai között. 

“Sosem felejtem el azokat a mosolygós kis arcokat” – mondta el a férfi a lapnak. 

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog