Rendkívüli közlemény a magyaroknak! Ezt mindenkinek tudnia kell, ugyanis óriási a veszély!

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) azt tanácsolja a Németországba készülő magyar utazóknak, hogy főleg a nagyvárosok forgalmas helyein, karácsonyi vásárain, tömegrendezvényeken, turisták által látogatott fontosabb közterületeken a szokottnál is nagyobb óvatosságot, körültekintést tanúsítsanak.
A tárca konzuli szolgálata által kedd délelőtt közzétett figyelmeztetésben azt kérik az utazóktól, hogy kísérjék figyelemmel és tartsák be a német hatóságok útmutatásait.

Hétfő este Berlin nyugati részének központjában, az egyik leghíresebb karácsonyi vásáron egy teherautó belegázolt a tömegbe, tizenketten meghaltak, negyvenkilencen megsérültek, többen súlyosan. A gépkocsi vezetője megpróbált elmenekülni a helyszínről, de elfogták, és jelenleg is tart a kihallgatása.

A KKM közölte: a feltételezhető terrorcselekménnyel összefüggésben a német hatóságoktól a magyar nagykövetség eddig nem kapott olyan tájékoztatást, amely szerint magyar állampolgár is lenne az áldozatok és a sérültek között.

A berlini rendőrség külön ügyeleti telefonszámot működtet a terrorcselekménnyel kapcsolatos, konkrét személyekre irányuló érdeklődések megválaszolására, az ügyelet a 004930 54023111-es számon érhető el.

A KKM azt javasolja a Németországba utazóknak, hogy indulásuk előtt regisztráljanak a konzuli szolgálat honlapján és ott ne csak Németországot, hanem az országon belüli pontos tartózkodási helyüket is jelöljék meg, a várost mindenképpen.

Menczer Tamás, a KKM sajtófőnöke korábban azt mondta: a berlini magyar nagykövetség ügyeleti telefonszámán hárman jelezték, hogy nem találják rokonukat, mindhárom esetben felvették az adatokat és továbbították azokat a német rendőrségnek. Egyelőre várják és gyűjtik a további információkat – közölte.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog