Nyolc év nyolc hónapot kapott az arnóti késelő

Nem jogerősen 8 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte a Miskolci Törvényszék elsőfokú tanácsa azt a fiatal férfit, aki 2014. nyarán Arnóton egy késszúrással megölte anyja barátját - mondta Horváth Dóra sajtószóvivő.
Horváth Dóra felidézte: a 26 éves vádlott még 2014. augusztusában ittas állapotban a sértett férfi lakásához indult. Egy gyúlékony keverékkel töltött műanyagpalackot, annak meggyújtáshoz szükséges anyagot és egy 21 centiméteres konyhakést vitt magával, majd útközben felvett egy betonkockát, amellyel az idős férfi házához érkezve a ház ablakát betörte.    

A műanyag palackban lévő folyadékot meggyújtotta és megpróbálta azt a törött ablakon keresztül a sértett házába bedobni. A palack az ablak elé a földre esett és ott égett tovább - ismertette a részleteket.   

Hozzátette: az idős ember észrevette mindezt, a házból kiment és számon kérte a férfit. Eközben a vádlott a magával vitt késsel a bal mellkasán nagy erővel szíven szúrta a 65 éves férfit. A kés csaknem markolatig hatolt a sértett mellkasába. A szúrás után az idős ember már csak pár lépést tudott tenni, bement a lakásba, ahol az előszobában összeesett és meghalt.    

A bíróság a büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként értékelte a vádlott részbeni beismerő vallomását és megbánó magatartását, azt, hogy a közveszély okozás kísérleti szakban maradt, valamint az idő múlását - közölte a sajtószóvivő hozzáfűzve, a bíróság figyelembe vette a vádlott traumatizált gyermek és ifjú korát, valamint a róla lakókörnyezetében kialakult kedvező véleményt és a büntetés-végrehajtás nevelőinek pozitív véleményét is. Súlyosító körülményként értékelte a vádlott büntetett előéletét és azt, hogy tettét ittas állapotban követte el.   

Horváth Dóra közölte: az ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője három napon belül tesznek nyilatkozatot a fellebbezés miatt.   

A vádlott előzetes letartóztatását a bíróság a másodfokú eljárás befejezéséig jogerősen fenntartotta.

MTI
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog