Megvertek és kiraboltak egy nyugdíjas látássérültet

Lehet, hogy maradandó fogyatékossággal kell élnie annak a nyugdíjas látássérült férfinak, akit összevertek, majd kiraboltak Győrben. Az elkövetők ellen vádat emeltek.
Vádat emelt az ügyészség egy férfival és egy nővel szemben, mert tavaly ősszel kifosztottak egy látássérült nyugdíjast Győrben. A férfinak a rabláson túl életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt is felelnie kell. A rendőrség mindkettőjüket elfogta, és előzetes letartóztatásban vannak – írja a 24.hu.

A rablás napján a 79 éves, 95 százalékban látássérült áldozat a szokásos délutáni sétájára indult az idősek otthonából, amikor lopási szándékkal a férfi belekarolt, majd egy vasúti töltésen át a lakott terület szélére vezette, a társa eközben végig előttük haladt és figyelt. Miután egy földútra értek, a férfi mellkason ütötte a sértettet, majd azt követően, hogy a földre esett, meg is rugdosta. Levette róla a kabátot, és elvette a fehér botját is, amit előbb összetört, aztán pedig eldobott.

A nyugdíjas férfi a támadást követően próbált hazajutni, egy darabig bolyongott, végül rendőrök találtak rá és ők segítettek neki.

A férfi szegycsonttörést szenvedett, aminek következtében a szíve is sérülhetett volna, a bántalmazás ezért életveszélyes sérülés okozására is alkalmas volt. Az ügyészség szerint nem zárható ki, hogy a férfinak ezentúl maradandó fogyatékossággal kell élnie.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog