Ezzel a trükkel próbálkoztak a hétvégén a migránsok a magyar határnál, de nem jött be…

Ezzel a trükkel próbálkoztak a hétvégén a migránsok a magyar határnál, de nem jött be…
Péntektől vasárnapig 120 határsértőt tartóztattak fel az ország területén – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 52, szombaton 8, vasárnap 50 migránst tartóztattak föl, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a szerb-magyar határnál szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák. Az ország területén mélységben és más külső határszakaszokon tíz határsértőt fogtak el, embercsempészés miatt kettő gyanúsított ellen indult eljárás a hétvégén – írja az MTI.

A július 5-én hatályba lépett új szabályok szerint azokat a migránsokat, akiket a szerb vagy a horvát határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül feltartóztatnak, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé. Azok ellen, akik esetében bizonyítható, hogy átlépték vagy megrongálták a határzárat, illetve embercsempészettel gyanúsíthatók, továbbra is büntetőeljárás, a román és ukrán határszakaszon elfogottak esetében idegenrendészeti eljárás indul.

Az elmúlt héten a szerb-magyar határ térségében összesen 236 migránst tartóztattak fel és kísértek vissza az egyenruhások, a megelőző héten – december 12-től 18-ig – ez a szám 274 volt. Más külső határszakaszon és mélységben a héten 51 határsértőt fogtak el – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog