Breaking News

Buszbaleset az M3-ason - meghalt az anyuka is

Újabb halálos áldozata van az M3-ason történt buszbalesetnek.
Meghalt az M3-ason történt buszbaleset egyik újabb sérültje a miskolci kórházban. Csiba Gábor főigazgató az M1-nek azt mondta: egy középkorú nőről van szó. Valószínűleg annak a kisfiúnak az édesanyja, aki a tragédia halálos áldozatainak egyike, ezt azonban nem erősítették meg a miskolci kórház dolgozói. Ezzel négyre nőtt a baleset halálos áldozatainak száma. A buszon főleg azok sérültek meg, akik a bal oldalon ültek. A baleset elkerülhetetlen volt egy, az autóbusz elé előzésből visszatérő, megperdülő és a busznak csapódó személygépkocsi miatt.

Több órán át operálták az életveszélyben lévőket

Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató-főorvosa az M1-nek azt mondta: két középkorú nőt életveszélyes állapotban vittek kórházukba. Mindkettejüket több órán keresztül operálták vasárnap. Állapotuk stabilizálódott, intenzív osztályon helyezték el őket. Az egyik betegnek azonban voltak más kísérő betegségei, amelyek arra utaltak, hogy nehéz időszak áll előtte. Végül ez a nő az éjszaka folyamán meghalt. A baleset helyszínéről tizenkilenc embert vittek a miskolci kórházba. Többségük könnyebb sérülést szenvedett. Két embert vettek még fel a kórházba, már ők is jobban vannak - fejtette ki a főorvos.

A baleset szombaton éjfél előtt történt a Miskolc felé vezető oldalon, a 133-as kilométernél. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Janasóczki Attila tájékoztatása szerint a baleset után további autók rohantak előbb a felborult járműnek, majd egymásnak. Kilenc személyautó és két mikrobusz ütközött, ezek között magyar, román és ukrán is volt.

A felborult busz a debreceni Grand Tours utazási iroda járműve volt, amely a bécsi adventi vásárra szervezett útról szállította haza az utasokat. A buszon nyolcvanegyen utaztak, az összes sérült közülük került ki. Hárman a helyszínen meghaltak, több tucatnyian megsérültek. Az útzárat csak vasárnap délután oldotta fel a rendőrség.

MTI

Nincsenek megjegyzések