Bakucz Péter lett ismét a polgármester Sarkadkeresztúron

Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a község képviselő-testülete szeptemberben feloszlatta magát.
A független Bakucz Péter nyerte az időközi polgármester-választást a Békés megyei Sarkadkeresztúron, ahol vasárnap képviselőket is választottak. 

Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a község képviselő-testülete szeptemberben feloszlatta magát. 

Szokai Dániel jegyző az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az előző választáson a Fidesz-KDNP színeiben polgármesterré választott, most függetlenként induló Bakucz Péter a 847 érvényes szavazatból 392-t szerzett meg. Kásler Árpád, a Haza Nem Eladó Mozgalom Párt jelöltje 151, Gál Ferenc a Magyar Munkáspárt színeiben 1, Kreidl Béla és Fekete Zoltán független jelöltek 17, illetve 286 szavazatot kaptak. 

A hat képviselői helyre 17-en aspiráltak. A névjegyzékben szereplő 1371 szavazóból 857-en jelentek meg a választáson, 838 érvényes szavazat született, egy szavazólapot nem dobtak be az urnába. A képviselő-testületbe került Nagy Imre, Nagy Géza, Szekeres István, Bordás Sándor, Nagyné Bondár Anikó és Tokai Gábor, valamennyien függetlenként. 

Rendkívüli esemény nem zavarta meg a szavazást - mondta Szokai Dániel.

MTI
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog